De Wahoo blog is bijgewerkt per 8 juni 2023.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje Trips ‘Licata, maart 2023’ het verhaal geplaatst over onze belevenissen in maart 2023. De bijbehorende foto’s staan ertussen en eronder. Meer foto’s en filmpjes vind je onder Beeldmateriaal ‘Beelden van Licata, maart 2023’.

We proberen ook onze verhalen in april en mei spoedig te publiceren maar beloven natuurlijk totaal niets. We zien wel hoe het loopt.

Wij zijn nu aan de zuidkant van Griekenland en gaan via de oostkant naar het noorden. We proberen zo snel mogelijk, voordat de Meltemi vanuit het noordnoordoosten begint te waaien, in de noordhoek van de Egeïsche Zee te komen om dan met de achterlijke wind van de Meltemi weer langzaam af te zakken naar het zuiden. Dat is het plan. Maar ja, je weet het maar nooit.

Ons plan is niet echt ons eigen plan. Want ons plan is ingegeven door een welbekende tactiek onder zeilers. We varen dan ook met vele andere zeilboten in een treintje. Allemaal dezelfde tactiek volgend.

Voor een beter begrip: De Meltemi is een wind uit het noordnoordoosten over de Egeïsche zee, die meestal begint vanaf juni als er een hogedrukgebied boven Griekenland, Kroatië en Albanië ligt en een lagedrukgebied boven Turkije. De Meltemi is soms een paar dagen weg maar is er dan plotseling weer met een kracht van 6Bf tot 9Bf en af en toe zelfs 11Bf. Soms een dag lang maar soms ook 5 dagen doorlopend. Het is allesbehalve leuk om daar tegen in te moeten. Zelfs de vele veerboten varen niet als het zo te keer gaat. Dus ook wij proberen te vermijden om tegen de Meltemi in te moeten. Gelukkig is de verwachting voor dit jaar dat de Meltemi pas laat zal beginnen en niet zo sterk zal zijn omdat het voorjaar tot nu toe betrekkelijk koud is geweest en de zeewatertemperatuur daardoor nog relatief laag. We zullen zien…

Het gaat nog steeds goed met ons en we genieten elke dag.

We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij het lezen en kijken. Elke keer krijgen we een paar reacties en dat vinden we fijn. Dus: Reacties, in welke vorm dan ook, zijn altijd welkom.

Henk en Houkje

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Marlies Smid

  Gezellig weer wat van jullie te horen. En alweer in Griekenland. Wij zitten op het terras thuis. Vanavond komt Iem onze zoon. En dan gaan we morgen nog een weekend naar Schier. Alleen met Joost durf ik niet meer. Maar dit moet wel lukken. En het is hier mooi weer. Zaterdag wat fietsen en naar het strand. Jullie goed vaart Ik hoop dat dat meltemi nog wat op zich laat wachten. Het verslag leesbril later wel. Groeten ook van Joost, Marlies

 2. Houkje en Henk

  Dag Marlies en Joost.
  Ook fijn om wat van jullie te horen.
  Heerlijk, een weekend naar Schier! Vooral als het mooi weer is.
  Groeten van Henk en Houkje

Geef een reactie