Van Medemblik naar Amsterdam

Door Houkje

9 mei 2019 - 14 mei 2019

Donderdagochtend 9 mei hebben we in Medemblik een afspraak voor keuring van de mast en de verstaging. Het is een visuele inspectie en alles wordt goedgekeurd. Zodat we het rapport naar de verzekering kunnen faxen en ook dekking krijgen op de polis voor mast en verstaging.

Die dag zeilen we eerst naar Enkhuizen voor een onderdeel, dat uitverkocht blijkt te zijn. Daarna naar Lelystad, waar we ankeren tussen de beide havens voor de sluis. We gaan met de bijboot naar de Houtribhaven voor een verkenningstocht en om op bezoek te gaan bij Jaap en Hincka, die vlakbij wonen.

Sander en Anne met hun 3 zoons Art Jan, Hedzer en Wieger komen vrijdag 10 mei aan boord in de Houtribhaven. We hebben een gezellige middag met elkaar. En genieten van het zelf gebakken maisbrood, gebakken met behulp van de broodbakmachine. Als herinnering krijgen we 2 broodplankjes, met daarop de afbeelding van onze laatste 2 boten: RoadRunner en Noordewind.      ’s Avonds maken we nog een flinke wandeling.

Zaterdagochtend 11 mei komen Rob en Jeannet. Met de auto, zonder hun catamaran Ecco. En even later Horst en Waltraud. Zij hadden in het verleden ‘Charisma’, een kleinere Soubise, waar we in 2007 een paar maanden mee gezeild hebben. Omdat onze RoadRunner kapot was.

’s Middags zeilen we, met een gemiddelde snelheid van 8 knopen, aan de wind naar Hoorn. Daar komen Titia en Tiam, Hager en Salma aan boord. De volgende dag 12 mei zeilen ze mee naar Amsterdam. We leggen aan bij Amsterdam Marina, NDSM pier. Ketan en Nicolette met Nathan, Samuel, Judah en Sifra vinden ons daar. We eten met z’n allen bij Loetje, aan de haven, met een prachtig uitzicht op het IJ. Nicolette heeft een ‘uitzwaaiboekje’ samengesteld, met allerlei bootherinneringen van de laatste jaren. Heel erg leuk!

Maandag 13 mei komt er een monteur van de leverancier bij de Spectra watermaker, die het niet doet. Na een paar uur zoeken en sleutelen is het wel iets beter geworden, maar nog niet optimaal. Er zit teveel lucht in het filter. Henk probeert nog wat dingen uit en de volgende dag is er telefonisch overleg. Nicolette komt eten en na het eten brengen Roel en Fenny Judah en Sifra. Die gaan met Nicolette weer naar huis. Roel en Fenny blijven nog koffie drinken en de boot bekijken.

Achter ons ligt de Primadonna van Pierre en Immie. We nodigen hen uit voor een drankje. Het blijkt, dat zij dezelfde kant op gaan als wij. Uiteindelijk ook naar zuid Spanje. Maar zij doen mee met ARC Portugal vanuit Plymouth. We komen elkaar vast nog wel weer tegen.