Van Lauwersoog naar Medemblik

Door Houkje

6 mei 2019 - 9 mei 2019

Maandag 6 mei vonden we toch echt dat het tijd werd om weg te gaan. Ook al regende het en was de wind richting Ameland tegen. Na de dieseltanks en een aantal jerrycans gevuld te hebben met GTL vertrekken we. Bij Ameland vallen we droog aan de oostkant van de jachthaven. ​Een uur voor laag water gaan we met wandelschoenen aan naar de wal en maken een stevige wandeling om het dorp.

De volgende dag vertrekken we, alweer met tegenwind. Later is het bezeild tot het Inschot. Uiteindelijk lopen we vast in het Zuidoostrak. Daar gaat het anker erin en overnachten we.

Woensdag 8 mei vertrekken we met half tij naar Kornwerderzand. Na de sluis is het bezeild naar Medemblik. Het waait eigenlijk te hard voor de grote genua en het is teveel aan de wind. Het lukt niet om hem in te rollen, de lijn zit vast. Daarom laten we de genua zakken en binden het grote zeil vast op de trampoline, wat nog niet meevalt omdat het behoorlijk waait. In de haven van Medemblik is het rustig en kunnen we de lijn los krijgen en het zeil weer hijsen en inrollen.