De Wahoo blog is bijgewerkt per 27 juli 2020.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we ons blog ‘Naar de Balearen’ geplaatst. En ook de bijbehorende foto’s en filmpjes onder Beeldmateriaal. Het betreft onze belevenissen in de maand juni. Ondertussen is juli bijna voorbij. Daarover schrijven we in ons volgende blog. We zijn nog steeds bij de Balearen, nu bij het eiland Menorca. In augustus hopen we over te steken naar Sardinië.

We genieten elke dag, van het mooie weer, de omgeving, het zwemmen, het zeilen en het relaxen. We wensen jullie veel leesplezier. En een mooie zomer. Het ga jullie goed.

Als jullie vragen of opmerkingen hebben, dan vernemen wij dat graag via het reactieformulier. Wij zullen dan vraag/opmerking en antwoord op onze website zetten, zodat het voor iedereen te lezen is.

Met groet van Henk en Houkje

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Arjen Fledderman

  Hoi Henk en Houkje,

  Volgens mij hebben jullie het enorm naar jullie zin. Mooie plaatjes, leuke verhalen en iedere dag een belevenis. Ook een ontzettend mooie omgeving zo te zien. Varen wij vorig jaar op Bali met tientallen bootjes de oceaan op om een school dolfijnen te zien, bij jullie is het volgens mij wachten op een moment waarop je grienden of een rog bij de boot hebt zwemmen, geweldig.
  Las dat jullie nu koers zetten naar Sardinië. Onder normale omstandigheden waren wij nu twee weken met vrienden in het noorden van Sardinië geweest, hadden we zeker geprobeerd om even in contact te komen. Zoals het nu lijkt is deze trip verplaatst naar april 2021. Mooi om jullie op deze manier te volgen en om te zien dat het goed gaat!
  Groetjes van Roelie en Arjen en ik hoop dat het goed blijft gaan, qua reis en gezondheid!

  1. hboonstra

   Hoi Arjen,

   Dank je wel voor je reactie.

   En inderdaad. Wij hebben het echt wel naar onze zin. Het leven is goed! Af en toe (lees: zeer regelmatig) een klusje te doen. Maar ja, je moet toch wat te doen hebben.

   We blijven nog tot 9 augustus op Menorca omdat dan bezoek arriveert. Een mooie jonge dame (niet verder vertellen). Zij vaart met ons mee naar Sardinië.

   Als je in de buurt bent dan is even contact best wel leuk. Laat het weten en we doen er ons best voor om een geschikt contact moment en plaats te zoeken.

   Groet, ook aan Roelie, van Henk en Houkje.

 2. Dirk Luider

  Wat een interssante reis, Dacht dat het allemaal veeeel groener zou zijn! m

  Maar horizontale foto’s trappen we niet in hoor. en wat leuk dat je met meerdere kennissen bent.
  Veel plezier verder.
  Dirk

  1. hboonstra

   Hoi Dirk,

   Dank voor je reactie.

   Ja, die ‘meerdere kennissen’ komen vanzelf. Je herkent al snel de gelijkgestemden. Je komt een keer een boot tegen, een paar dagen later dezelfde boot nog eens en weer een aantal dagen nog eens en dan maak je een praatje. Als het klikt heb je er weer een kennis bij. Sommigen gaan een beetje gelijk op met ons en die zien we dan nog steeds weer en anderen gaan plotseling een andere kant op. Zo hebben we nog een aantal kennissen, waar we nog steeds contact mee hebben, die na zuid Portugal afsloegen richting de Carieb. En ook sommigen, waar we veel contact mee hadden en hebben, zijn al in Griekenland. Zo gaat dat. Maar die klik is er sneller bij Zweden, Finnen, Denen en Noren en in mindere mate bij Engelsen.

   Goed dat je die truc van de foto doorhad. Maar er waren nog 2 ‘getructe’ foto’s en die heb je blijkbaar nog niet ontdekt.

   Groet, Henk

 3. Roel en Fenny

  Leuk zo mee te kunnen genieten.
  Nu is het zwemwater een stuk warmer, zeker?
  Groeten, Fenny en Roel

  1. hboonstra

   Hoi Roel en Fenny,

   Er is geen enkele noodzaak om jullie zorgen te maken over de temperatuur van het zwemwater. Dat is nu al weken zo rond de 27 graden. Het weer is rustiger en daardoor krijgt de bovenste laag van het water tijd om warm te worden. Zodra het weer wat onstuimiger wordt, komt er koud water vanuit de diepte naar de oppervlakte en zakt de temperatuur van het water weer. Maar voorlopig hebben we geen last en liggen veel in het water.

   Groet, Henk en Houkje

 4. Hanneke Wiersma

  Hoi Henk en Houkje.
  Wat fijn dat jullie tenminste weer op pad zijn.Zo te lezen valt er onderweg genoeg te beleven, erg leuk om mee te lezen hoor. Groetjes van Karel en mij

 5. Jan Jee

  He die Henk en Houkje. Zo te zien en te lezen hebben jullie het enorm naar jullie zin. Schitterende foto`s en mooie verhalen. Leuk dat jullie kleinzoons even aankwamen! Ben erg benieuwd naar het vervolg op Sardinië dat moet zowel boeven als onder water fantastisch zijn. Dikke knuffel voor jullie beiden en tot lees, ziens. En Houkje nog van harte met je 16 lentes!!
  Groetjes Jan Jee

  1. hboonstra

   Hoi Jan,
   Ja we hebben het enorm naar onze zin. De eerste tijd hebben we veel kinderziektes moeten verhelpen maar nu krijgen we ook weer wat tijd om te duiken. Dat heb ik al een aantal keren gedaan maar dan alleen om de rompen van de Wahoo van aangroei te ontdoen. We hebben nu dus 1 keer echt gedoken en gaan binnenkort met een groep van 8 (2 Finnen, 2 Zweden en 4 Nederlanders) duiken op de flank van de ruim 600 meter hoge ‘Isola Tavolara’. We liggen al een paar dagen in een baai met uitzicht op dit eiland en het blijft trekken. Zie voor meer info https://www.tavolaradiving.it/nl/beschermd-zeegebied/. Knuffel terug van Houkje en mij.

Geef een reactie