De Wahoo blog is bijgewerkt per 31 mei 2024.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje Trips ‘Licata, maart en april 2024’ het verhaal geplaatst over onze belevenissen in maart en april 2024. De bijbehorende foto’s staan ertussen en eronder. Meer foto’s en filmpjes vind je onder Beeldmateriaal ‘Beelden van Licata, maart en april 2024’.

De maand maart werd nog beheerst door mijn (Henk) gezondheid. Heel langzaam werd het steeds beter met de nadruk op heel langzaam. En langzamerhand begon ik mijn lijst met uit te voeren acties af te werken. De eerste actie was om zoveel mogelijk acties een jaar uit te stellen. Na lang wikken en wegen hebben we de grootste actie toch maar nu gedaan en dat was het maken van een nieuwe dieseltank. Dat ging eigenlijk best goed omdat ik daarvoor niet op mijn knieën hoefde te zitten. Juist op mijn knieën zitten en dan weer overeind komen was (en is) een probleem. Al met al hebben we in april (en mei) vrij veel acties gedaan.

We zijn half mei vertrokken uit onze winterhaven in Licata naar Malta om onze beide nieuwe dieseltanks goedkoop tot de rand te vullen. Na enkele dagen op Malta zijn we via Sicilië overgestoken naar Griekenland en daar zijn we nu. De overtocht kostte ons 64 uur. De eerste 24 uur gingen crescendo, daarna een uur of 16 piano aan en de laatste 24 uur geen wind dus tuffen met één motor aan. Soms even geprobeerd te zeilen met de nadruk op even. Het was mooi weer met een vlak zeetje dus we klagen zeker niet. Bovendien konden we nog een mooie tonijn van een kilo of acht verschalken. Vanavond tonijn!

Het gaat nog steeds goed met ons en we genieten elke dag. We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij het lezen en kijken. Elke keer krijgen we een paar reacties en dat vinden we erg fijn. Dus: Reacties, in welke vorm dan ook, zijn welkom.

Henk en Houkje

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Geethika en Paul

    Geniet van de tonijn!! Wij hebben net gebakken scharretjes gekocht, ook lekker! Fijn weekend!

  2. Gonda

    Wauw! Wat leuk om toch steeds te zien dat Julie zo genieten samen! Gewoon zoveel vrijheid! Heerlijk! Ga zo door!4😘fijn dat we mogen meegenieten!
    En Henk , veel sterkte met je ge,oudheid gewenst!

Geef een reactie