De Wahoo blog is bijgewerkt per 15 januari 2024.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje Trips ‘Licata, november en december 2023’ het verhaal geplaatst over onze belevenissen in november en december 2023. De bijbehorende foto’s staan ertussen en eronder. Meer foto’s en filmpjes vind je onder Beeldmateriaal ‘Beelden van Licata, november en december 2023’.

De maand november zijn we vooral bezig geweest met het voorbereiden van de klussen en klusjes, die deze winter moeten worden gedaan. Maar ook veel kennissen hier in de haven bezocht en gewandeld in de omgeving. December hebben we grotendeels besteed aan een bezoek aan Nederland. Rijbewijs verlengen, dokters bezoek, tandarts en vrienden en familie bezocht. Vooral in november hebben we maar weinig foto’s gemaakt. Daarom hebben we november en december gecombineerd.

We zijn nu terug in Licata, hebben een prima huurauto en gaan elke week minimaal één keer een flinke wandeling maken of een bijzondere plek bezoeken. Vaak doen we dat met een stel Denen en een stel Finnen. Met hen klikt het goed en zij zijn ook wel in voor wandelen. Ondertussen zijn we ook bezig met allerlei klussen.

Het weer in Licata is beter dan in Nederland maar erg warm is het niet ’s nachts vaak ruim beneden 10 graden en overdag bij uitzondering boven 20 graden. Maar we klagen zeer zeker niet.

Vaak wordt aan ons gevraagd hoe snel zo’n catamaran nou vaart. Wij zeggen dan dat snelheid wel leuk is maar dat het grote voordeel van een goed zeilende catamaran is dat wij nog steeds zeilen als (bijna) alle andere zeilers allang de motor hebben gestart. Ook wordt door veel zeilers beweerd dat zeilen op de Middellandse Zee betekent dat je 90% op de motor vaart en dus slechts 10% onder zeil. Als wij dan zeggen dat dat bij ons compleet anders ligt, geloven ze ons niet. Dus heb ik alle verzamelde gegevens over de afgelopen 2 jaar geanalyseerd. De analyse en de conclusies hieruit heb ik op de website gezet onder ‘Techniek/Voortstuwing/Statistieken: Wind versus Diesel‘.

Het gaat nog steeds goed met ons en we genieten elke dag. We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij het lezen en kijken. Elke keer krijgen we een paar reacties en dat vinden we erg fijn. Dus: Reacties, in welke vorm dan ook, zijn welkom.

Henk en Houkje

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. Houkje+Boersma

  Het ziet er weer gezellig uit , mooie foto’s 👍

 2. Iddie Munstra en Wina Bolhuis

  Hoi Houkje en Henk,
  Weer mooie beelden, nu ook van gezellige contacten met familieleden. Houkje, jouw dochter, ik geloof Titia, lijkt erg op jou.
  Hoe heeft jullie kleinzoon het gedaan tijdens de Nederlandse jeugdkampioenschappen? Leuk voor jullie en natuurlijk ook voor hem, dat jullie aanwezig konden zijn bij zijn schaatswedstrijden.
  Lieve groet, Wina en Iddie

Geef een reactie