De Wahoo blog is bijgewerkt per 3 september 2022.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje Trips ‘Kroatië, juli 2022’ het verhaal geplaatst over onze belevenissen in juli. De bijbehorende foto’s staan ertussen en eronder. Meer foto’s en filmpjes vind je onder Beeldmateriaal ‘Beelden van Kroatië, juli 2022’.

Kroatië bevalt ons opperbest. Ongelofelijk veel mooie ankerplekken. En als je daar ’s avonds rond 18:00 uur komt, zijn bijna alle dagjes boten wel vertrokken. Je ligt dan alleen of met een paar andere zeil en/of motorboten. We hebben nooit moeite gehad om een ankerplek te vinden. Kortom: Wij zijn blij met Kroatië en komen hier zeker nog een keer terug. Om de andere 1100 van de 1200 eilanden te bekijken.

Op dit moment zijn we de overtocht naar Italië aan het plannen. Via ‘de laars’ van Italië en Sicilië willen we naar Malta om daar nog een maand rond te zeilen voordat we naar onze winterhaven Licata aan de zuidkant van Sicilië gaan.

Op ‘Marine Traffic’ kun je via deze link zien waar we nu zijn en kun je ons volgen op onze verdere reis. En als onze reis ergens abrupt midden op zee stopt volgens Marine Traffic, geen paniek, dat ligt aan de onvolkomenheid van het Marine-Traffic systeem. Overigens geven we tegenwoordig zelf onze positie door aan MarineTraffic, aan VesselFinder en aan Windy. Bij Windy met de temperatuur, windsterkte en windrichting en bij MarineTraffic en VesselFinder ook de posities van andere schepen in onze omgeving. Op de kaart van Windy kun je ons vinden door in het menu de “Gemelde wind” aan te zetten. Dan weet je waar we zitten en wat het weer bij ons is.

Het gaat goed met ons. Nou ja, gisteren heeft Henk wel een lelijke wond opgelopen aan zijn linkerbeen door een val bij een wandeling. Maar dat heelt wel weer. We zijn gewoon gezond en daar zijn we dankbaar voor. We genieten nog elke dag.

We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij het lezen en kijken. Reacties, in welke vorm dan ook, zijn altijd welkom.

Henk en Houkje

Dit bericht heeft één reactie

  1. Joke

    Lieve Henk en Haukje
    Wat fijn dat jullie je droom hebben laten uitkomen en ons steeds op de hoogte houden. Ik wens jullie nog veel zeil plezier en blijf gezond. Groetjes Joke

Geef een reactie