De Wahoo blog is bijgewerkt per 27 december 2020.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje ‘Onze duikjes’ het verhaal over de  ‘Duikcompressor’ geplaatst en kort geleden ook een pagina over ‘Onze duikjes in 2020’. De bijbehorende foto’s en filmpjes staan ertussen en eronder.

2020 is een bijzonder jaar geweest. Vooral door alle beperkingen vanwege Covid-19. We zijn gelukkig gezond gebleven. En we hebben van juni tot en met half oktober kunnen genieten van het onderweg zijn met Wahoo. Nu liggen we ongeveer tot april in de haven van Marina di Ragusa, zuid Sicilië.

Rond de feestdagen van 24 december tot en met 6 januari is het in heel Italië code rood. Dat wil zeggen: Vooral thuis blijven. Van 28 tot 30 december is het 3 dagen code oranje, evenals op 4 januari. Die 4 dagen moet je binnen de gemeente blijven. Vanaf 7 januari is het dan weer code geel, wat veel meer vrijheid geeft.

Waarschijnlijk komen we deze winter niet naar Nederland. We hopen in 2021 weer wat meer vrijheid te krijgen. En we hopen dan ook weer wat meer bezoek te kunnen ontvangen.

Als je vragen of opmerkingen hebt, dan vernemen wij dat graag via de reactiemogelijkheid onderaan deze pagina. Hierbij geef je je naam en email adres op en kun je aanvinken of je wilt worden geïnformeerd als er nieuwe berichten of vervolgreacties zijn. Wij raden je aan om in ieder geval de vervolgreacties aan te vinken zodat je automatisch onze reactie op jouw bericht krijgt. Wij zullen je vraag/opmerking en ons antwoord op onze website zetten, zodat het voor iedereen te lezen is.

We wensen jullie veel geluk en gezondheid in 2021!

Henk en Houkje

Oh ja, jullie hebben vast allemaal gelezen of gehoord dat de Etna af en toe wat actief is. De bodem is hier behoorlijk in beweging. En dat merkten wij ’s avonds 22 december. We dachten heel even dat de motoren spontaan startten maar beseften al snel dat het een aardbeving was. Ja, je maakt wat mee!

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Joke Ganzevoort

  Fijn dat jullie nog helemaal heel zijn. Wij hopen hier ook dat die Corona boel gauw voorbij is. Spannend hoor zo’n ronkende Etna onder je bed. Hopelijk hebben jullie wel beter weer dan hier. Groetjes Joke

  1. Houkje en Henk

   Hoi Joke, helaas moeten we je teleurstellen. Het is hier misschien wat warmer dan in Groningen, maar we hebben al 2 dagen harde wind en buien. Groetjes van ons.

 2. Rik

  Wat fijn om jullie bericht te lezen! We reden net door Leens en dachten even aan jullie.
  Fijne jaarwisseling en blijf gezond!

  Liefs van de Noormannen

  1. Houkje en Henk

   Ha Noormannen,
   Leuk dat jullie aan ons denken! Jullie ook een goede jaarwisseling! Liefs van ons.

 3. Flip en Dity van Dijk

  Ja ja, wie verre reizen maakt kan veel verhalen😊
  Aardbevings! Daar hadden jullie niet zover voor weg hoeven gaan;)
  We genieten zeer van die zonnige verhalen! Vandaag op Lauwersoog was het roetkoud!
  Heb het goed en blijf gezond!

  1. Houkje en Henk

   Dankjewel Flip en Dity voor jullie reactie. Hier was het gisteren en vandaag ook koud, in de kuiptent maar 14 graden. En er vallen buien met soms hagel er in. Maar de afgelopen week hadden we een aantal heerlijke zonnige dagen. Daar genieten we erg van.

 4. Jikke

  hoi, geniet van jullie tijd op Sicilië, ondanks de Etna
  Fijne tijd en een gezond zeil jaar in 2021
  Hoi

  1. Houkje en Henk

   Hoi Jikke,
   Bedankt voor je goede wensen. Genieten doen we zeker. Ook van kleine dingen.
   Groetjes van ons

 5. R LUIMSTRA

  Fijne jaarwisseling een goed gezond 2021 gewenst. We genieten van jullie reis verhalen .Groetjes en blijf gezond Reinder en Coby.

  1. Houkje en Henk

   Hallo Reinder en Coby,
   Bedankt voor jullie reactie met mooie wensen. Het doet ons deugd dat jullie van onze reisverhalen genieten.
   Groetjes van Henk en Houkje

 6. Jan Jee

  Lekker bezig daar! Mooie duikjes en volop genieten volgens mij. Alvast een goed uiteinde! Groetjes vanuit een inmiddels quarantaine vrije Fivelgolaan, Willemieke en Jee

  1. hboonstra

   Ha Jan Jee en Willemieke,
   Inderdaad, we genieten volop. Goed om te lezen dat de Fivelgolaan quarantaine vrij is. Geldt dat voor jullie adres of voor de hele straat? Gezellige jaarwisseling en wees voorzichtig,
   Henk en Houkje

 7. Brenda

  Houkje en Henk,
  Leuk jullie verhalen te lezen. Goede en rustige jaarwisseling gewenst, alle goeds en gezondheid voor 2021.
  Hartelijke groeten vanuit een regenachtig Woudenberg,
  Brenda en Henk

  1. Houkje en Henk

   Ha Brenda en Henk,
   Voor jullie ook een gelukkig en gezond 2021!
   We hadden een gezellige en rustige jaarwisseling.
   Groeten van ons

Geef een reactie