De Wahoo blog is bijgewerkt per 6 maart 2024.

Beste volgers van ons blog,

Vandaag hebben we op de website onder het kopje Trips ‘Licata, januari en februari 2024’ het verhaal geplaatst over onze belevenissen in januari en februari 2024. De bijbehorende foto’s staan ertussen en eronder. Meer foto’s en filmpjes vind je onder Beeldmateriaal ‘Beelden van Licata, januari en februari 2024’.

Deze twee maanden werden een beetje beheerst door mijn (Henk) gezondheid. Het begon half januari met een slijmbeursontsteking bij mijn linker heup. Ik heb dat een beetje genegeerd maar na nog een lange wandeling bij Milena op 19 januari kon ik niet meer doen alsof alles oké was. Eigenlijk kon ik bijna niet meer lopen en vooral ’s nachts in bed was het niet uit te houden. Ik wist niet hoe ik moest liggen. Paracetamol en Ibuprofen brachten wat verlichting maar niet erg veel. ’s Morgens was ik een wrak. In de loop van de dag werd het steeds beter maar ja, dan staat de nacht weer voor de deur. Dus op 10 februari maar een E-consult bij mijn huisarts in Nederland in gang gezet. Want ondertussen waren er meer problemen: Mijn hele lichaam deed op verschillende tijden op verschillende plekken pijn. Maar wel altijd zowel links als rechts. Beide schouders, beide knieën, beide billen, beide polsen, enzovoort. Ook was ik overal erg slap. Mijn kopje koffie kon ik ’s morgens met moeite met twee handen tillen. Conclusie: Waarschijnlijk spierreuma als autoimmune reactie op de slijmbeursontsteking. Nu, 6 maart 2024, is de slijmbeursontsteking nagenoeg over. Dat wordt ook bevestigd door de resultaten van twee keer bloedonderzoek hier in Licata. Maar de pijntjes en slapheid blijven nog wat aan houden.

De situatie nu is dat het allemaal een stuk beter gaat maar nog lang niet 100%. Dus we zetten even door. Elke dag gaat het een beetje beter. Als ik me zelf maar een beetje rustig houd. Begin volgende week telefonisch overleg met de huisarts in Nederland.

Door al deze gezondheidsperikelen word je je plotseling bewust van hoe kwetsbaar je bent. Het ene moment voel je je 23 en even later denk je dat je 95 bent. Maar we blijven positief en denken dat we beiden nog wel een paar jaartjes mee kunnen. En dat we deze zomer wel weer gaan zeilen. Al zal dat wat later op gang komen dan voorgaande jaren want mijn lijst met klusjes wordt op dit moment eerder langer dan korter.

Houkje is in februari even een dag of 10 naar Nederland geweest om de familie wat intenser mee te maken en om nog een aantal vrienden te bezoeken waar ik niet zoveel mee heb. Gelukkig is ze al weer ruim een week terug en gelukkig vindt zij het hier ook weer fantastisch.

Ondanks wat negatieve dingetjes gaat het nog steeds goed met ons en we genieten elke dag. We wensen jullie alle goeds en veel plezier bij het lezen en kijken. Elke keer krijgen we een paar reacties en dat vinden we erg fijn. Dus: Reacties, in welke vorm dan ook, zijn welkom.

Henk en Houkje

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Willem en Lida

  Hoi Henk, we schrikken even van je verhaal maar gelukkig gaat het de goede kant weer op. Elke dag genieten. Met lida haar hand tja een langzaam verhaal. Nog steeds aan het herstel van de vinger amputatie. Hand therapie etc.. We zijn geen 25 meer en dat merken we. Maar we gaan door. De hartelijke groeten van ons en veel gezondheid toegewenst.

 2. Houkje+Boersma

  Weer heel mooie belevenissen en mooie plaatjes .
  Een goede maand verder en wens jullie veel GEZONDHEID toe 🥰

 3. Wilko Braam

  beterschap!

  onze dochter Heleen kwam op tactisch moment met wens me gezin + aanhang te zeilen; dag er na catamaran geboekt, 5-10 tm 12-10; lefkas 😀

 4. Gonda

  Ach Henk wat naar ! Ik hoop dat het steeds een stukje beter met je gaat!
  Ik wens julue veel reisplezier samen en een goede gezondheid vooral!
  Dikke kus😘🥰

 5. Trea

  Fijn om te lezen dat het weer de goede kant op gaat! Herstellen gaat nu eenmaal wat langzamer, naarmate je ietsje ouder wordt😀

 6. Wim en Jenneke

  Fijn om te horen , dat je de slijmbeurs- ontsteking bijna hebt overwonnen. Hopelijk gaat je verdere herstel nu ook voorspoedig 🥰 Snel tijd maken om weer te genieten van het zeilen; de klussen blijven er wel😘 lieve groeten van Wim en Jenneke

 7. Gerard Biezeman

  Wat een pech dat je zo in de lappenmand zit.
  Hopelijk knap je snel weer wat op.
  Groetjes,
  Gerard en Elly

 8. Gerda van Warners

  Fijn dat het weer beter gaat met je Henk. Hopelijk mag je weer helemaal herstellen! Lees jullie verhalen met plezier
  en het was ook heel fijn om Houk weer te zien tijdens ons gezellige familiesamenzijn in Utrecht. Fijn weekend en hartelijke groeten, Gerda (en Anne)

 9. Adrie

  Dat was weer genieten van jullie belevenissen.
  En Henk niet fijn al die pijn, hoop dat het nu beter gaat ,en rustig aan hè,je bent geen jonge vent meer.😂
  Hier wachten we nog steeds op de zon,t,is grijs en fris.
  Geniet er van en groetjes van Piet en Adrie.Oet Wai 👋👋

 10. Nicola

  Liebe Houkje und Henk, das es dir Henk nicht so gut geht, tut uns sehr sehr leid. Wir drücken die Daumen für eine schnelle Besserung. Wenn ihr im April doch noch in Licata bleibt, dann sehen wir uns dort. Wir freuen uns auf ein Wiedersehen. Herzliche Grüße von Nico & Helmut ( Catikin)

Geef een reactie